Start Groene Hart Ondernemers tijdens Bomenplantdagen

Woensdag 22 februari ’23 is tijdens de Boomplantdagen nabij de N11 in Alphen a/d Rijn de aftrap verzorgd voor Groene Hart Ondernemers. Groene Hart Ondernemers is geïnitieerd door Het Projectmanagementbureau en levert met haar leden (ondernemers) een actieve bijdrage, voor én met de maatschappij.

Minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten was deze ochtend te gast en werd welkom geheten door burgemeester Liesbeth Spies en wethouders Relus Breeuwsma en Gert van den Ham. Vervolgens verrichte minister Jetten de eerste officiële handeling van de dag door in het bijzijn van 120 basisschoolkinderen een ginko te planten, de ’boom van de hoop’ en de ultieme klimaatboom voor een stad: hij kan goed tegen hitte en droogte en heeft betrekkelijk weinig zorg nodig.

In de middag was het de beurt aan wethouder Gerard van As, door samen met Het Projectmanagementbureau partner en Alphenaar, Peter Regtering een eik te planten namens stichting in oprichting Groene Hart Ondernemers. De eerste handeling van Groene Hart Ondernemers die hopelijk veel navolging zal krijgen!

Uiteraard was er ook gelegenheid voor de medewerkers van Het Projectmanagementbureau om zelf de handen uit de mouwen te steken en groen aan te planten in het Klimaatbos.

In het nieuwe bos worden grotendeeld bomen geplant die zijn geselecteerd van de lijst van Wageningen University & Research van bomen die goed kooldioxide en stikstof vastleggen en tegelijkertijd bestendig zijn tegen de toenemende hitte en droogte. In totaal komen er 800 bomen, waarvan een deel een ’Voedselbos’ met eetbare planten en vruchten. Tussen de bomen komen struiken, worden bloeiende planten ingezaaid en komen takkenrillen, waar vogels, insecten en egels kunnen schuilen. In het klimaatbos verrijzen twee bijenheuvels, waar wilde bijen kunnen nestelen. Het publiek kan zometeen met QR-codes meer informatie over de aanwezige bomen en planten krijgen.

Zie ook:

https://www.alphens.nl/nieuws/hoog-bezoek-minister-rob-jetten-plant-een-boom-in-het-alphense-klimaatbos.html

https://www.leidschdagblad.nl/cnt/dmf20230222_54455217?utm_source=google&utm_medium=organic

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Follow by Email
LinkedIn
Share
WhatsApp